найшвидший і не клопіткий спосіб приготування кабачків – запекти їх в духовці під сметанно-часниковим соусом і сиром. Такий спосіб приготування, без використання масла, робить страву легким і корисним і зберігає в кабачках максимум користі і вітамін.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Петрушка – 3 – 4 гілки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачків в духовці з часником? Молоденькі кабачки промиваємо, обрізаємо кінчики і нарізаємо тонкими кружечками товщиною 5-7 мм

Деко для випічки застеляємо пекарським папером або силіконовим килимком. Викладаємо на папір кружечки кабачка, посипаємо їх сіллю і перцем.

Готуємо соус: у мисочці змішуємо сметану, пропущений через прес часник, сіль і італійські трави. Все добре перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин, щоб сметана просочилася ароматом часнику і спецій.

На кожен шматочок кабачка викладаємо по чайній ложці соусу і рівномірно розподіляємо його по всьому кабачка.

Кожен медальйон посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Готові кабачки дістаємо з духовки, викладаємо на блюдо і посипаємо дрібно посіченою зеленню. Готові Кабачки, подаємо їх на стіл. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в клярі Кабачки з сиром і часником в духовці Хрусткі кабачки