Такі кабачки відмінно підійдуть для легкого, але ситної вечері. Поєднання м’яса з овочами завжди смачно і корисно. Для насиченості смаку і аромату кабачки щедро засипаємо пармезаном. Подавати страву рекомендується гарячим, посипавши свіжою січеною зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (середній) – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Сир Пармезан (тертий) – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Білий хліб – 1 скибочка
  • Молоко коров’яче – 2 – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Петрушка – 3 пучка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки з фаршем в духовці просто! Кабачки промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж на дві половини.

З допомогою столової ложки виймаємо насіння і таким чином формуємо «човники».

Для приготування начинки в великій мисці змішуємо м’ясний фарш, яйце, розмочений в молоці скибочка білого хліба, сіль.

Витягнуту м’якоть кабачків дрібно нарізаємо ножем і також додаємо до фаршу.

Половину зелені петрушки подрібнюємо і змішуємо з начинкою.

Приготовленої начинкою фаршируємо «човники» кабачків, злегка притискаємо ложкою начинку. Поверхня засипаємо тертим пармезаном. Запікаємо кабачки орієнтовно протягом години в духовці при 160 градусах. Кабачки повинні стати м’якими, а скоринка зверху – добре зарум’яниться. Подаємо кабачки в гарячому вигляді, посипавши залишилася зеленню петрушки.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з сиром Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків