Такі кабачки відмінно підійдуть для легкого, але ситної вечері. Поєднання м’яса з овочами завжди смачно і корисно. Для насиченості смаку і аромату кабачки щедро засипаємо пармезаном. Подавати страву рекомендується гарячим, посипавши свіжою січеною зеленню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (середній) – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Сир Пармезан (тертий) – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Білий хліб – 1 скибочка
- Молоко коров’яче – 2 – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Петрушка – 3 пучка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки з фаршем в духовці просто! Кабачки промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж на дві половини.
З допомогою столової ложки виймаємо насіння і таким чином формуємо «човники».
Для приготування начинки в великій мисці змішуємо м’ясний фарш, яйце, розмочений в молоці скибочка білого хліба, сіль.
Витягнуту м’якоть кабачків дрібно нарізаємо ножем і також додаємо до фаршу.
Половину зелені петрушки подрібнюємо і змішуємо з начинкою.
Приготовленої начинкою фаршируємо «човники» кабачків, злегка притискаємо ложкою начинку. Поверхня засипаємо тертим пармезаном. Запікаємо кабачки орієнтовно протягом години в духовці при 160 градусах. Кабачки повинні стати м’якими, а скоринка зверху – добре зарум’яниться. Подаємо кабачки в гарячому вигляді, посипавши залишилася зеленню петрушки.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з сиром Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків