Раджу приготувати кабачки, запечені в духовці з сиром і помідорами. Корисне і смачне блюдо, багата великою кількістю вітамінів, готується за короткий час і буде прекрасним варіантом для смачного і легкого вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 5 ст. л.
  • Сметана – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати кабачки в духовці з помідорами і сиром легко! Підготуйте необхідні продукти для приготування страви. Кабачки, помідори і болгарський перець ретельно вимийте і дайте обсохнути.

Обріжте кінчики у кабачків і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. Очищений кабачок нарізати тонкими кружечками. Якщо кабачок молодий, чистити його не обов’язково. Помідори також наріжте кружечками. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте кільцями.

Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Овочі викладіть по черзі вертикально, повністю заповнивши форму.

Рівномірно розподіліть сметану з овочами. У глибоку ємність налийте молоко, розбийте курячі яйця, додайте чорний мелений перець і посоліть. Ретельно перемішайте з допомогою віночка.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте їм овочі. Зверху покрийте приготовленою заливкою. Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Готове блюдо подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з помідорами Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків