Звичайно всі запікають качку цілком, з начинкою або без. Однак не менш смачною птах виходить, якщо запекти її шматочками разом з гарніром. Наприклад, з гречкою. Для аромату і багатства смаку додамо також печериці та цибулю. Запікати страву можна як в одній великій формі, так і в порційних горщиках.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Гречка – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Соєвий соус – 50 мл
- Томатний соус – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати качку шматочками з гречкою в духовці. Тушку качки миємо, обсушуємо від зайвої вологи і ріжемо на невеликі порційні шматочки. Зайвий жир зрізаємо. Викладаємо шматки в глибоку миску.
В окремій ємності змішуємо соєвий соус томатний соус. Добре перемішуємо до однорідності. Виливаємо отриману масу в миску з шматками качки і ретельно перемішуємо, щоб вся птиця була змазана соусом. Залишаємо качку промаринуватися на тридцять хвилин при кімнатній температурі.
На плиті розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо в нього шматочки качки в соусі і обсмажуємо кілька хвилин, щоб схопилася скоринка. Потім перевертаємо всі шматочки і обсмажуємо кілька хвилин з іншого боку. Закриваємо кришкою і тушкуємо сорок-сорок п’ять хвилин при мінімальній температурі. Волокна м’яса повинні зм’якшитися.
Поки качка гаситься, очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Промиваємо його, обсушуємо й нарізаємо на невеликі кубики.
Печериці витираємо ганчірочкою і ріжемо на невеликі шматочки.
В окремій сковороді розігріваємо трохи рослинного масла без запаху і висипаємо в нього лук. Обсмажуємо при помішуванні до прозорості. Потім додаємо подрібнені печериці, перемішуємо і продовжуємо готувати ще п’ятнадцять хвилин. в кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець.
Гречку промиваємо проточною водою. На дно форми або горщиків висипаємо сиру промиту крупу.
На неї розміщуємо обсмажені шматки качки.
викладаємо Поверх обсмажену суміш цибулі і печериць. При укладанні залишаємо трохи вільного місця зверху, так як гречка збільшиться в об’ємі.
Вливаємо воду в такій кількості, щоб вона трохи покривала верхній шар. Закриваємо кришкою або затягуємо фольгою.
Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Форму ставимо на решітку вже в гарячу духовку і запікаємо протягом однієї години. Готову страву дістаємо з духовки. Відкриваємо кришку і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Качка в духовці шматочками Качка в соєвому соусі в духовці Качка з гречкою в духовці Качка з грибами в духовці Рецепти на Новий рік