Приготувати качку в майонезі з часником зовсім нескладно і швидко. Птах виходить дуже смачною, особливо якщо запікати свійську качку. Часто готують таку качку шматочками, але в цьому рецепті вам пропонується запекти її цілком і без рукава. У вас буде справжнє святкове блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати качку в майонезі з часником в духовці? Спочатку ретельно підготуйте качину тушку до запіканню. Очистіть її від залишків пера, обпалити, потім добре промийте і обсушіть рушником.

Зубки часнику (великі) почистіть від лушпиння.

Потім подрібніть їх часникодавку на окрему тарілочку.

До подрібненого часнику покладіть майонез, по своєму смаку насипте сіль і спеції для птиці. Ці інгредієнти добре ложечкою перемішайте.

Підготовлену тушку качки намажте майонезній сумішшю зовні і зсередини. Потім тушку перекладіть на деко або у форму для запікання і залиште на 30 хвилин для маринування. Цього часу буде достатньо.

Духовку розігрійте до 200°С. Запікайте качку протягом 1,5–2 годин. Час запікання залежить не тільки від ваги тушки, але і від якості качиного м’яса.

Запечену качку з майонезом і часником акуратно перекладіть на велике блюдо і можете подавати до столу.

Смачного!

Качка в духовці Качка в майонезі в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік