Головним блюдом на різдвяному столі може стати апетитний гусак з яблуками, запечений в духовці. Птах виходить соковитою і ароматною. Здивуйте домашніх і гостей яскравою подачею.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Яблука – 6 шт.
  • Чорнослив – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Суміш перців – за смаком
  • Мед – 3 ст. л.
  • Червоне сухе вино – 30 мл

Процес приготування:

Як почати готувати різдвяний гусак з яблуками? Тушку гусака ретельно промиваємо і даємо йому обсохнути.

Далі з’єднуємо сіль з травами і сумішшю перців.

Натираємо гусака сіллю зі спеціями зі всіх сторін.

Промиваємо яблука, готуємо потрібну кількість чорносливу, меду та вина.

Яблука з сухофруктами розміщуємо всередину птиці. Зверху продукт обмазуємо сумішшю меду і вина. Випікаємо страву 2 години при температурі 180 градусів.

Різдвяний гусак готовий. Подавайте його до столу, прикрасивши свіжою зеленню, овочами або фруктами. Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з медом в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак з яблуками