Качка, запечена цілком, – це на 100 відсотків святкове блюдо. Зараз саме час, щоб подумати про новорічні свята й вирішити, що приготувати для урочистого застілля.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати качку цілком у фользі в духовці, приготуйте маринад для качки. Змішайте мед, гірчицю і соєвий соус.

Тушку качки добре помийте, видаліть залишки пір’я і просушіть паперовими рушниками. Покладіть тушку в миску, змастіть її маринадом, затягніть миску харчовою плівкою і залиште в холодильнику мінімум на годину.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Нафаршируйте качку цибулею і викладіть її на фольгу.

Оберніть качку в фольгу, покладіть її в розігріту до 150 градусів духовку. Запікайте блюдо 2,5-3 години.

Потім розгорніть фольгу і дайте качці підрум’яниться 15-20 хвилин.

Перед подачею вийміть цибулю з тушки, він віддав свої соки і більше не потрібен. Подавайте качку з овочами і зеленню.

Приємного апетиту!

Качка в соєвому соусі в духовці Качка з медом в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік