Апетитна, соковита качка, з рум’яною скоринкою в медово-гірчичному соусі. Нашаткована яблуками вона набуває особливий смак і аромат. Справжній делікатес!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Яблука (зелені) – 2,5 шт.
  • Розмарин – 3 гілки
  • Часник – 2 головки
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Коріандр – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати качку з яблуками в медово-гірчичному соусі в духовці? Качку промиваємо, відрізаємо крила і вирізаємо гузку.

Часник чистимо і дрібно кришимо.

Змішуємо мед, соєвий соус, коріандр, суміш перців, сіль, гірчицю і часник.

Ретельно натираємо качку зовні і всередині, приготовленою сумішшю, і залишаємо насититися на 30 хв.

В цей час поріжемо яблука на часточки і виріжемо серцевину.

Нашинкуем качку з яблуками і покладемо гілочки розмарину. Зашиваємо тушку і скріплюємо зубочистками.

Відправляємо в рукав для запікання і ставимо в розігріту духовку на 80 хв. при 200 градусах.

За 20 хв. до готовності відкриваємо рукав і даємо качці зарум’янитися.

Смачного!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з медом і гірчицею в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік