Ніжна і ароматна качка з золотистою медової скоринкою. Крім того, що м’ясо птиці ідеально поєднується з апельсином і соєвим соусом, страва виглядає красиво і апетитно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст.
  • Чебрець свіжий – 4 гілки
  • Розмарин – 2 гілки

Процес приготування:

Приступимо до приготування качки в соєвому соусі з медом і апельсинами в духовці. Качку помийте, очистіть від пір’я і обсушіть.

Качка в соєвому соусі з медом і апельсинами в духовці.

Тушку натерти всередині і зовні сумішшю цедри, солі і меленого перцю, залиште маринуватися на 1-3 години.

В окремій ємності змішайте мед, соєвий соус і сік одного апельсина.

У форму для запікання покладіть тушку грудкою вниз.

Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 190 градусів, дістаньте форму з качкою і додайте туди часточки апельсина, гілочки розмарину і чебрецю. Полийте качку невеликою частиною соусу і поверніть форму в духовку, запікайте 60-80 хвилин.

В процесі запікання качку ще кілька разів змастіть соусом. Готову птицю подавайте цілком.

Приємного апетиту!

Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з медом в духовці Качка цілком у духовці