Ніжна і ароматна качка з золотистою медової скоринкою. Крім того, що м’ясо птиці ідеально поєднується з апельсином і соєвим соусом, страва виглядає красиво і апетитно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст.
- Чебрець свіжий – 4 гілки
- Розмарин – 2 гілки
Процес приготування:
Приступимо до приготування качки в соєвому соусі з медом і апельсинами в духовці. Качку помийте, очистіть від пір’я і обсушіть.
Качка в соєвому соусі з медом і апельсинами в духовці.
Тушку натерти всередині і зовні сумішшю цедри, солі і меленого перцю, залиште маринуватися на 1-3 години.
В окремій ємності змішайте мед, соєвий соус і сік одного апельсина.
У форму для запікання покладіть тушку грудкою вниз.
Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 190 градусів, дістаньте форму з качкою і додайте туди часточки апельсина, гілочки розмарину і чебрецю. Полийте качку невеликою частиною соусу і поверніть форму в духовку, запікайте 60-80 хвилин.
В процесі запікання качку ще кілька разів змастіть соусом. Готову птицю подавайте цілком.
Приємного апетиту!
Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з медом в духовці Качка цілком у духовці