Дуже смачна і соковита качка в неймовірно ароматне медово-соєвому соусі. М’ясо виходить ніжним і м’яким, а золотава скоринка надає особливу апетитність. Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 кг
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати качку в медово-соєвому соусі в духовці? Качку чистимо і промиваємо.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

Змішуємо рідкий мед і соєвий соус. Додаємо до них сіль, чорний мелений перець, часник і рослинне масло. Добре перемішуємо.

Натираємо приготованою сумішшю качку.

Кладемо її в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 2 години. Випікаємо при 180 градусах, після години прибираємо температуру до 160. За півгодини до готовності розкриємо рукав, щоб отримати рум’яну скоринку.

Смачного!

Качка в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з медом в духовці Качка цілком у духовці