Пропонуємо простий рецепт приготування качки в утятнице шматочками в духовці. Крім качки знадобиться лише сіль, чорний мелений перець, цибулю, часник і трохи рослинного масла. При такому мінімальному наборі птах виходить дуже смачною, соковитою і насиченою. До запікання рекомендуємо замочити качку у воді з оцтом. Особливо це стосується домашньої птиці: завдяки замочування піде специфічний запах, і м’ясо буде ніжніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1,5 – 2 кг
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Оцет рисовий – 5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Масло рослинне – 4 – 5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати качку в утятнице шматочками в духовці? Качину тушку зачищаємо від забруднень, видаляємо «пеньки» від пір’я, якщо потрібно – смалимо. Ділянки з надлишком жирку зрізаємо. Потім добре промиваємо качку у воді і обсушуємо рушником.
Розрізаємо птицю на порційні шматки по суглобам.
Викладаємо шматки качки у відповідного обсягу посуд, заливаємо холодною водою так, щоб їх покрити.
У воду також додаємо вказану кількість оцту. Залишаємо птицю замачиваться на десять-дванадцять годин.
Після закінчення часу замочування зливаємо воду повністю. Шматочки птиці посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до качки.
Руками натираємо кожен шматок птиці сумішшю солі, перцю і часнику.
Потім вливаємо олію і ще раз перемішуємо шматочки качки, щоб кожен з них був покритий і олією та спеціями. Залишаємо качку промаринуватися на шість-сім годин.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими полукружиями.
Гусятницю змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо в неї підготовлені шматки качки.
На поверхні рівномірно розкладаємо ріпчасту цибулю.
Закриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двох з половиною годин.
Через зазначений час кришку гусятниці відкриваємо і даємо поверхні шматочків підрум’янитися протягом півгодини. Потім гусятницю дістаємо з духовки, злегка остуджуємо вміст.
Викладаємо шматочки качки на порційні тарілки і подаємо на стіл в гарячому вигляді з гарніром.
Приємного апетиту!
Качка в духовці шматочками Качка в утятнице в духовці Качка з рисом в духовці Рецепти на Новий рік