Пропонуємо простий рецепт приготування качки в утятнице шматочками в духовці. Крім качки знадобиться лише сіль, чорний мелений перець, цибулю, часник і трохи рослинного масла. При такому мінімальному наборі птах виходить дуже смачною, соковитою і насиченою. До запікання рекомендуємо замочити качку у воді з оцтом. Особливо це стосується домашньої птиці: завдяки замочування піде специфічний запах, і м’ясо буде ніжніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1,5 – 2 кг
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Оцет рисовий – 5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Масло рослинне – 4 – 5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати качку в утятнице шматочками в духовці? Качину тушку зачищаємо від забруднень, видаляємо «пеньки» від пір’я, якщо потрібно – смалимо. Ділянки з надлишком жирку зрізаємо. Потім добре промиваємо качку у воді і обсушуємо рушником.

Розрізаємо птицю на порційні шматки по суглобам.

Викладаємо шматки качки у відповідного обсягу посуд, заливаємо холодною водою так, щоб їх покрити.

У воду також додаємо вказану кількість оцту. Залишаємо птицю замачиваться на десять-дванадцять годин.

Після закінчення часу замочування зливаємо воду повністю. Шматочки птиці посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до качки.

Руками натираємо кожен шматок птиці сумішшю солі, перцю і часнику.

Потім вливаємо олію і ще раз перемішуємо шматочки качки, щоб кожен з них був покритий і олією та спеціями. Залишаємо качку промаринуватися на шість-сім годин.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими полукружиями.

Гусятницю змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо в неї підготовлені шматки качки.

На поверхні рівномірно розкладаємо ріпчасту цибулю.

Закриваємо кришкою і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двох з половиною годин.

Через зазначений час кришку гусятниці відкриваємо і даємо поверхні шматочків підрум’янитися протягом півгодини. Потім гусятницю дістаємо з духовки, злегка остуджуємо вміст.

Викладаємо шматочки качки на порційні тарілки і подаємо на стіл в гарячому вигляді з гарніром.

Приємного апетиту!

Качка в духовці шматочками Качка в утятнице в духовці Качка з рисом в духовці Рецепти на Новий рік