Якщо ви не знаєте, як приготувати качку, просто запечіть її в духовці утятнице разом з картоплею і яблуками. Для аромату рекомендуємо додати також кілька печериць. Таке блюдо не терпить суєти і вимагає попередньої підготовки – завчасного маринування. Зате потім потрібно буде лише укласти тушку в гусятницю разом з овочами – а під час тривалого запікання господиня вільна! Подавати птицю краще всього відразу після приготування, поки вона соковита, ароматна і виходить гарячим паром.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1,5 кг
  • Картопля – 700 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Розмарин сушений – за смаком
  • Базилік сушений – за смаком
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати качку з яблуками і картоплею в утятнице в духовці. Тушку качки добре промиваємо. Видаляємо залишки пір’я, якщо вони є, Надлишок жиру зрізаємо, щоб блюдо не вийшло занадто жирним. Після обробки тушку добре обсушуємо рушником від зайвої вологи.

У невеликій мисці змішуємо сіль, чорний мелений перець, сушений базилік з розмарином, мелений коріандр. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Внутрішню і зовнішню поверхню качки натираємо спочатку часниковою кашкою, а потім сухою сумішшю спецій. Кладемо натерту тушку в миску, закрити щільною кришкою або затягуємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце для маринування на три-чотири години. В ідеалі тушку краще маринувати на ніч.

Яблука миємо й ріжемо на четвертинки. Видаляємо ножем насінну коробочку. Шматки підготовлених яблук поміщаємо у внутрішню порожнину промаринованной качки. Шкіру черевця з’єднуємо краями і складаємо зубочисткою або зшиваємо суворою ниткою, щоб начинка не виходила при запіканні.

В гусятницю наливаємо вказану кількість гарячої води.

Викладаємо у воду начинену тушку спинкою вниз.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на половинки. Печериці обтираем вологою серветкою і залишаємо цілком. Якщо гриби занадто великі, тоді розрізаємо їх на дві частини. Навколо качки в гусятницю викладаємо картоплю і печериці. Присипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Закриваємо гусятницю кришкою і ставимо її в попередньо розігріту до 240 градусів духовку. Запікаємо тушку під кришкою протягом півтора годин.

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку і продовжуємо запікати качку, поки не з’явиться виражена рум’яна кірочка. Орієнтовно на це піде двадцять-тридцять хвилин.

Готову качку дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Подавати можна прямо в утятнице або викласти на сервірувальне блюдо. При подачі не забуваємо поливати порційні шматки птиці та овочі соком, що виділився з гусятниці.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в утятнице в духовці Качка з картоплею в духовці Качка з яблуками в духовці Рецепти на Новий рік