Універсальне блюдо для вашого столу – запечений цілком гусак з рисом. Ви отримаєте ніжне і соковите м’ясо, а також апетитний гарнір. Візьміть на замітку оригінальний домашній рецепт.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – 1 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати гусака цілком з рисом в духовці просто! Спочатку відварюємо рис в підсоленій воді до повної готовності.

Далі до вареної каші додаємо хмелі-сунелі. Розмішуємо. Начинка для страви готова.

Птицю промиваємо під водою, а потім натираємо сумішшю з солі, перцю і рослинного масла.

Начиняємо гусака рисом зі спеціями.

Отвір закриваємо будь-яким зручним способом. Наприклад, нитками або зубочистками.

Випікаємо дві години при температурі 180 градусів.

Соковитий і ароматний гусак з гарніром готовий. Викладайте блюдо в підходящий посуд і подавайте до столу!

Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік