Кальмари добре поєднуються з соковитим помідором, ароматним зеленою цибулею і твердим сиром. Начинка з цих інгредієнтів підкреслює ніжність м’якоті кальмарів і її характерний смак. Готувати такі кальмари можна як на решітці на мангалі, так і на грилі. Найважливіше – не перетримати і вчасно зняти морепродукти, щоб вони залишилися ніжними.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 400 – 500 гр.
- Сир – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати кальмарів з овочами на мангалі. Кальмари ретельно промиваємо водою, очищаємо поверхню від темної плівки, видаляємо крихкий внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті прозору плівку зсередини і зовні. Залишаємо тушки цілими. Посипаємо їх сіллю за смаком і розподіляємо її руками по всіх тушкам.
Готуємо начинку для кальмарів. Зелена цибуля миємо, обсушуємо і дрібно подрібнюємо ножем. Сир натираємо на крупній тертці або нарізаємо дрібними кубиками. Помідори миємо, обсушуємо і рубаємо ножем на маленькі шматочки. Надлишок соку зливаємо.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Змішуємо сир, нарізані помідори, подрібнений зелений лук і часникову кашку. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Начинка готова.
Наповнюємо тушки кальмарів приготовленої начинкою і заколюємо шпажками. Не варто щільно набивати кальмарів овочевий сумішшю, заповнюємо порожнину приблизно наполовину, щоб при приготуванні кальмари зберегли гарну форму.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Фаршированих кальмарів відправляємо на змащену рослинним маслом ґрати і кладемо на мангал.
Готуємо кальмари п’ять-сім хвилин в цілому. Не забуваємо перевертати. На поверхні повинна зарум’янитися золотава скоринка. Також можна посмажити таких кальмарів на грилі. Подаємо готових кальмарів на стіл у гарячому вигляді, поки начинка соковита, і розплавлений сир тягнеться.
Смачного!