Кальмари добре поєднуються з соковитим помідором, ароматним зеленою цибулею і твердим сиром. Начинка з цих інгредієнтів підкреслює ніжність м’якоті кальмарів і її характерний смак. Готувати такі кальмари можна як на решітці на мангалі, так і на грилі. Найважливіше – не перетримати і вчасно зняти морепродукти, щоб вони залишилися ніжними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 400 – 500 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати кальмарів з овочами на мангалі. Кальмари ретельно промиваємо водою, очищаємо поверхню від темної плівки, видаляємо крихкий внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті прозору плівку зсередини і зовні. Залишаємо тушки цілими. Посипаємо їх сіллю за смаком і розподіляємо її руками по всіх тушкам.

Готуємо начинку для кальмарів. Зелена цибуля миємо, обсушуємо і дрібно подрібнюємо ножем. Сир натираємо на крупній тертці або нарізаємо дрібними кубиками. Помідори миємо, обсушуємо і рубаємо ножем на маленькі шматочки. Надлишок соку зливаємо.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Змішуємо сир, нарізані помідори, подрібнений зелений лук і часникову кашку. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Начинка готова.

Наповнюємо тушки кальмарів приготовленої начинкою і заколюємо шпажками. Не варто щільно набивати кальмарів овочевий сумішшю, заповнюємо порожнину приблизно наполовину, щоб при приготуванні кальмари зберегли гарну форму.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Фаршированих кальмарів відправляємо на змащену рослинним маслом ґрати і кладемо на мангал.

Готуємо кальмари п’ять-сім хвилин в цілому. Не забуваємо перевертати. На поверхні повинна зарум’янитися золотава скоринка. Також можна посмажити таких кальмарів на грилі. Подаємо готових кальмарів на стіл у гарячому вигляді, поки начинка соковита, і розплавлений сир тягнеться.

Смачного!

Кальмари на мангалі Овочі гриль на мангалі