Улюбленим гарніром більшості людей до будь шашлику є овочі, запечені на мангалі. Рецептів овочів, приготованих на вогнищі безліч, я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом овочів, маринованих в соєвому соусі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Для маринаду: –
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати овочі на мангалі в соєвому соусі? Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю. Баклажани ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки 1,5-2 сантиметри.

Кабачки ретельно промийте і обсушіть таким же способом, як баклажани, обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки 1,5-2 сантиметри. Вибирайте молоді кабачки або цукіні. Вони готуються швидко і не потрібно очищати їх від шкірки.

Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Очистіть від насіння і серцевини. Очищений перець наріжте на кілька великих шматочків.

У невеликій мисці змішайте рослинне масло, соєвий соус і бальзамічний оцет. Очистіть часник від лушпиння і промийте під водою, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес. Додайте в маринад і ретельно перемішайте.

Підготовлені овочі викладіть в глибоку ємність і залийте маринадом. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися приблизно на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Замариновані овочі нанизайте на шампури таким чином, щоб вони не звалилися.

Шампури з овочами викладіть на мангал. Обсмажте з двох боків до золотистої скоринки, періодично перевертаючи. Приблизно знадобиться 10-12 хвилин. Час приготування залежить від ваших овочів і вугілля.

Готові апетитні овочі в соєвому соусі на мангалі подавайте на стіл до ароматного шашлику.

Приємного апетиту!

Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі