Капкейки червоний оксамит на молоці – ніжний повітряний десерт, який не залишить байдужим ні кого. Пористий розсипчастий бісквіт червоного кольору в поєднанні з вершковим кремом на основі сиру маскарпоне стане відмінним варіантом десерту на святковий стіл і викличе захват у ваших гостей. Варіант декору ви можете підібрати на ваш смак, використовуючи полуницю, малину або ж просто посипавши капкейки зверху шматочками червоного бісквіта.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Харчовий барвник – 2 – 3 гр.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Для крему: –
  • Вершки – 100 мл
  • Цукрова пудра – 150 – 170 гр.
  • Сир Маскарпоне – 400 гр.
  • Полуниця – 15 – 20 шт.

Процес приготування:

Як приготувати капкейки червоний оксамит на молоці? Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури.

Розм’якшене вершкове масло викладаємо в глибоку миску, додаємо цукор і за допомогою міксера збиваємо до стану однорідної побілілі консистенції.

Потім в миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і ванільний цукор.

Знову збиваємо все за допомогою міксера протягом 2-3 хвилин.

Після чого в тісто просіваємо борошно, змішану з розпушувачем, ще раз добре перемішуємо міксером на невеликій швидкості.

На наступному етапі додаємо в тісто молоко кімнатної температури і знову перемішуємо міксером.

В останню чергу в тісто вводимо какао і барвник. Порошковий барвник можна розвести в столовій ложці молока і додати в тісто. Якщо ж ви використовуєте гелевий барвник – його кількість необхідно регулювати по інтенсивності фарбування тесту. Єдиний нюанс – в процесі випікання тісто трохи тьмяніє, тому спочатку колір повинен бути насичений. Ще раз добре перемішуємо тісто, щоб воно набуло однорідну консистенцію, без грудочок.

В силіконові форми укладаємо паперові вкладиші і за допомогою ложки для морозива викладаємо тісто у форми, заповнюючи їх на 2/3, так як в процесі випікання тісто підніметься. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігрітій до 175 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готові капкейки перевіряємо зубочисткою, якщо вона виходить з капкейків сухий – вони готові. Виймаємо капкейки з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого дістаємо їх з форми і залишаємо на 1-2 години, щоб вони охололи до кімнатної температури.

Займемося приготуванням крему: крижані вершки виливаємо в чисту суху металеву ємність і за допомогою міксера збиваємо протягом 5-7 хвилин.

Коли вершки стануть пишними і густими – додаємо цукрову пудру і маскарпоне, збиваємо до однорідної консистенції.

Викладаємо крем кондитерський мішок з насадкою і прибираємо на 10-15 хвилин у холодильник.

Остиглі капкейки прикрашаємо кремовою шапкою, зверху укладаємо полуницю. Подаємо капкейки на стіл, приємного чаювання!

Кекси Кекси з какао Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Пісні кекси Шоколадний кекс без яєць Шоколадні кекси в духовці