В даному рецепті вам пропонується спекти мафіни з шматочками шоколаду всередині і одночасно приготувати їх 2-кольоровими. Цей десерт готується швидко і буде головною прикрасою вашого святкового столу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно – 160 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати мафіни з шматочками шоколаду? Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і охолодіть його до звичайної домашньої температури.

В посуд для замісу тіста просійте 2-3 рази борошно, насипте до неї цукор, розпушувач для тіста і розбийте яйця.

Потім налийте молоко і розтоплене вершкове масло. Вручну за допомогою віночка замістити тісто до однорідного стану.

Половину замішаного тіста перекладіть в іншу миску, додайте какао-порошок і добре перемішайте.

Шоколад (попередньо потримайте в холодильнику) подрібніть на середні шматочки. Додайте його у біле і темне тісто і перемішайте.

Формочки для випікання маффінів змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Духовку розігрійте до 180°С. Приготоване тісто викладіть у формочки, заповнюючи їх на 2/3 об’єму. Випікайте мафіни протягом 20 хвилин. Перевірте випічку на готовність дерев’яною паличкою.

Спечені мафіни вийміть з формочок, трохи остудіть і можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Вологі шоколадні кекси Кекси в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Мафіни Шоколадні кекси Шоколадні мафіни з какао Шоколадні мафіни класичні