Ділимося з вами рецептом приголомшливо смачних капкейків з бананової начинкою. Ніжні та розсипчасті всередині, вони відмінно поєднуються з повітряним кремом пломбір на основі сметани та вершкового масла. Капкейки будуть чудовим порційним десертом на святковому столі, який також зручно використовувати на дитячих святах або ранках.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Кефір – 120 мл
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1.25 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Банан – 1 – 2 шт.
- Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.
- Для крему: –
- Сметана 26% – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Масло вершкове – 120 гр.
Процес приготування:
Як приготувати капкейки з бананової начинкою? У чашу міксера розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості, щоб маса збільшилася в обсязі і придбала пишну консистенцію.
Потім, не перестаючи збивати, тонкою цівкою вводимо рослинне масло, збиваємо близько хвилини і додаємо розм’якшене вершкове масло.
В чисту миску просіваємо борошно, додаємо сіль і соду, розпушувач і ванілін. Перемішуємо вінчиком сухі інгредієнти. У миску до яєчно-масляної маси вводимо кефір і сухі інгредієнти. Перемішуємо на зниженій швидкості міксера, щоб у нас вийшло однорідне тісто без грудочок.
У форму для випічки капкейків укладаємо паперові форми і заповнюємо їх на 2/3 тестом. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-17 хвилин. Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охололи. Після чого викладаємо їх на решітку і залишаємо на 30-40 хвилин.
охололих від капкейків за допомогою плунжера або ножа робимо неглибокі отвори.
Стиглий м’який банан викладаємо в миску і розминаємо виделкою, потім додаємо цукрову пудру. Перемішуємо – начинка готова.
У підготовлені капкейки укладаємо бананову начинку.
Для приготування крему в сотейник викладаємо сметану, борошно і ванілін, яйце і цукор. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Коли маса почне нагріватися, вона стане рідкою, помішуємо її силіконової лопаткою і продовжуємо прогрівати. Потім в кремі почнуть утворюватися грудочки, після чого маса почне густіти. Після того, як при помішуванні на кремі почнуть залишатися сліди від лопаточки – знімаємо його з вогню. Даємо крему охолонути 20-25 хвилин. Розм’якшене вершкове масло викладаємо в чашу міксера, включаємо на підвищену швидкість і збиваємо дочиста. Потім, не перестаючи збивати, вводимо в масло по одній столовій ложці крему, щоразу збиваючи близько хвилини. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і кладемо в холодильник на 40-50 хвилин. Потім виймаємо з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин, після чого прикрашаємо капкейки.
Готові капкейки викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного чаювання!
Бананові кекси без вершкового масла Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси на кефірі Кекси на кефірі силіконових формочках в духовці Кекси на сметані Мафіни на кефірі