Ванільні капкейки з кремом – це повітряний і ніжний порційний десерт, який ви можете доповнити улюбленими свіжими або замороженими ягодами. Тісто, замішане на основі сколотин з додаванням рослинної олії, виходить розсипчастим, пористим і дуже легким, воно прекрасно поєднується з невеликою кислинкою ягід і ніжним вершковим сиром. Випечені в паперових формах і прикрашені пишними кремовими шапочками капкейки стануть справжнім кулінарним шедевром на вашому столі і викличуть бурю позитивних емоцій у гостей і домочадців.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 1.25 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільна есенція – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Кефір – 120 мл
  • Смородина червона – 1 – 2 жмені
  • Для крему: –
  • Сир сирний – 170 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ванільних капкейків з кремом? У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, соду і сіль.

В чисту суху миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і за допомогою міксера збиваємо до пишної піни. Потім, продовжуючи збивати, додаємо цукор і ванільний екстракт. Збиваємо 2-3 хвилини, після чого вводимо масло і збиваємо ще 2-3 хвилини. Потім міксер перемикаємо на знижену швидкість і всипаємо половину норми сухих інгредієнтів і додаємо половину норми сколотин. Перемішуємо тісто, щоб не було грудочок. Після чого знову вводимо муку і пахту. В результаті у нас повинно вийти гладке однорідне тісто консистенції сметани.

У форму для випічки викладаємо паперові вкладиші і заповнюємо їх тістом на 2/3, в процесі випічки капкейки виростуть і тісто підніметься. Зверху на тісто викладаємо ягоди.

Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою. Важливо не пересушити капкейки, щоб в середині вони були трохи вологі. Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 5-10 хвилин. Після чого виймаємо їх з форми і залишаємо до повного охолодження.

В глибоку миску викладаємо розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру, збиваємо дочиста. Потім додаємо ванільний екстракт і сирний сир. Перемішуємо крем до однорідної консистенції, викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і прикрашаємо капкейки кремовими шапочками. Зверху кладемо гілочку ягід і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без молока Кекси без родзинок Сирні маффіни