Хрустка, гостренькі капуста відмінно підходить на додаток до гарячих страв, приготування, яке займає мінімум часу. Також таку закуску можна подавати самостійно або додавати в вінегрет.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл

Процес приготування:

Як почати готувати мариновану капусту гарячим розсолом швидкого приготування? Капусту шаткуємо максимально дрібно, моркву очищаємо і натираємо на тертці або нарізаємо тонкими брусочками, часник пропускаємо через часникодавку і з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в посуді відповідного розміру.

Для маринаду потрібно відміряти потрібну кількість інгредієнтів, зробити це дуже просто за допомогою кухонних грамових ваг.

В каструлі кип’ятимо воду з додаванням олії, солі, цукру-піску, як тільки маринад почне закипати – вливаємо оцет і знімаємо з вогню.

Заливаємо овочі киплячим маринадом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Як правило, цього достатньо, щоб овочева соломка промаринувалася.

Перед подачею посипаємо свіжою зеленню, смак відмінно доповнює дрібно нарізаний зелений лук. Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з оцтом, часником і олією