Смачну мариновану капусту можна буде спробувати через 3 години після приготування. Закуску найкраще підготувати вранці, щоб до обіду подати її на стіл разом з основним блюдом.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Капуста білокачанна – 4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Вода – 1.5 л
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Для маринованої капусти з морквою і цибулею швидкого приготування нам потрібно спочатку підготувати і подрібнити всі овочі. Тонко шаткуємо капусту гострим довгим ножем. Потім очищаємо моркву від верхнього шару. Промиваємо її проточною водою і натираємо на крупній тертці. Знімаємо лушпиння з головок цибулі. Нарізаємо їх півкільцями. Часник також очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками ножем.

Приступимо до приготування розсолу. Наливаємо очищену воду в каструлю. Засипаємо сіль і цукор, перемішуємо їх з водою. Викладаємо необхідну кількість меду і знову перемішуємо. Вливаємо в суміш рослинне масло. Після ретельного перемішування ставимо каструлю з розсолом на плиту і доводимо його до кипіння. Проварюємо півхвилини, вимикаємо плиту.

У процесі варіння розсолу займемося підготовкою суміші з овочів. Спочатку викладаємо в глибоку миску нашатковану капусту і терту моркву. Перемішуємо їх руками з невеликим натиском. Потім додаємо цибулю і часник. Продовжуємо перемішувати продукти.

заливаємо Гарячим розсолом перемішані овочі. Накриваємо їх тарілкою і міцно притискаємо, щоб розсіл виплив на поверхню і повністю покрив овочі. Ставимо на тарілку що-небудь важке і залишаємо конструкцію на 2-3 години.

Ближче до кінця засолювання слід підготувати банки для зберігання закуски. Спочатку очищаємо їх за допомогою соди, а потім ретельно промиваємо. Відправляємо на стерилізацію. Знімаємо вантаж і тарілку з овочів. Викладаємо їх у банки, які накриваємо чистими капроновими кришками. Ставимо в холодильник і зберігати не більше двох місяців.

Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з оцтом, часником і олією Маринована капуста з цибулею Солодка маринована капуста