Пропонуємо рецепт приготування капусти з холодним маринадом. Для більш яскравого і насиченого смаку у закуску додаємо чорний перець і лавровий лист. Настоюється закуска добу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 350 гр.
- Сіль – 95 гр.
- Вода – 700 мл
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 125 мл
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Готувати капусту, мариновану на 3-літрову банку швидкого приготування просто! Капусту звільняємо від зіпсованих і млявих листя. Слідом вирізаємо качан гострим ножем.
Цілі соковиті листя нарізаємо шматочками у вигляді тонкої соломки.
Перекладаємо нашатковану капусту у великий таз або каструлю.
Висипаємо в капусту сіль і перемішуємо її руками. Залишаємо страву на 45 хвилин в умовах кімнатної температури.
Очищену воду наливаємо в каструлю і ставимо ємність на плиту. Доводимо рідину до кипіння.
Додаємо цукор, перець, лавровий лист і оцет. Перемішуємо і варимо маринад близько трьох хвилин. Вимикаємо плиту і залишаємо заливку, щоб вона охолола.
Моркву слід позбавити від верхнього шару, а потім промити водою. Нарізаємо моркву соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви.
Зливаємо виділився капустяний сік в раковину, а в капусту додаємо моркву і перемішуємо інгредієнти.
Для зберігання заготовки слід підготувати 3-літрову банку: спочатку очистити її з допомогою харчової соди, ретельно промити, а потім відправити на стерилізацію.
В чисту банку викладаємо капусту з морквою і заливаємо їх маринадом.
Накриваємо ємність капроновою кришкою. Ставимо його в холодильник на 24 години.
Смачного!