Пропонуємо рецепт приготування капусти з холодним маринадом. Для більш яскравого і насиченого смаку у закуску додаємо чорний перець і лавровий лист. Настоюється закуска добу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 350 гр.
  • Сіль – 95 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 125 мл
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Готувати капусту, мариновану на 3-літрову банку швидкого приготування просто! Капусту звільняємо від зіпсованих і млявих листя. Слідом вирізаємо качан гострим ножем.

Цілі соковиті листя нарізаємо шматочками у вигляді тонкої соломки.

Перекладаємо нашатковану капусту у великий таз або каструлю.

Висипаємо в капусту сіль і перемішуємо її руками. Залишаємо страву на 45 хвилин в умовах кімнатної температури.

Очищену воду наливаємо в каструлю і ставимо ємність на плиту. Доводимо рідину до кипіння.

Додаємо цукор, перець, лавровий лист і оцет. Перемішуємо і варимо маринад близько трьох хвилин. Вимикаємо плиту і залишаємо заливку, щоб вона охолола.

Моркву слід позбавити від верхнього шару, а потім промити водою. Нарізаємо моркву соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви.

Зливаємо виділився капустяний сік в раковину, а в капусту додаємо моркву і перемішуємо інгредієнти.

Для зберігання заготовки слід підготувати 3-літрову банку: спочатку очистити її з допомогою харчової соди, ретельно промити, а потім відправити на стерилізацію.

В чисту банку викладаємо капусту з морквою і заливаємо їх маринадом.

Накриваємо ємність капроновою кришкою. Ставимо його в холодильник на 24 години.

Смачного!

Маринована капуста Маринована капуста з морквою Маринована капуста з оцтом