Консервують капусту, як основний овоч нашого столу, по-різному, експериментуючи з кількістю цукру, оцту, солі і різних спецій і приправ. А якщо вам потрібно відразу і смачно – можна замаринувати капусту з буряком і часником швидким способом. Через 12 годин у вас вийде оригінальна і красива закуска. Маринують таку капусту в 3-літровій банці, щоб з’їсти за кілька днів і приготувати нову порцію.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 0.75 шт.
  • Моркву – 0.75 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту шматками з буряком і часником швидкого приготування легко! У качана капусти знімають пошкоджені зовнішні листки. Потім капусту обполіскують холодною водою, струшують зайву рідину і нарізають великими шматками будь-якої форми.

Очищають овочечисткою моркву та буряк. Потім їх нарізують тонкими кружальцями або брусочками, як кому подобається. Часникові зубки очищають від лушпиння і нарізають слайсами. Стручок гострого перцю, якщо додають по своєму смаку, очищають від насіння.

3-літрову банку ретельно вимивають з харчовою содою, стерилізувати її не треба. Потім на дно банки кладуть нарізані буряки, гострий перець і моркву. Поверх їх щільно укладають шматочки капусти, пересипаючи їх горошинками чорного перцю і часниковими слайсами. Поверх капусти поміщають два гуртка буряків і листи лавра.

В каструлі кип’ятять літр чистої питної води, розчиняють у ній вказане в рецепті кількість цукру і солі і кладуть ще 2 лаврових листочка і горошини чорного перцю. Інші спеції додають по своєму смаку. Кип’ятять маринад 2-3 хвилини на невеликому вогні і потім їм заливають овочеву нарізку в банку.

Банку нещільно закривають пластмасовою кришкою або шматочком фольги і залишають при домашньої температурі на 8-10 годин. Потім на 2-4 години ставлять у холодильник. Через це час капуста добре замаринується, і її подають до столу, поливши будь-яким маслом.

Приємного апетиту!

Маринована капуста з буряком Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста по-грузинськи з буряком Маринована капуста шматками Маринована капуста шматками з буряком Маринована капуста шматками з оцтом