Від способу нарізки капусти залежить час її маринування. Маринують капусту по-корейськи шматочками. Згідно класиці, використовують зазвичай пекінську капусту, але є багато рецептів і для білокачанної. Капусту по-корейськи, відрізняє від звичайної маринованої капусти, нарізка її великими шматками, подрібнення моркву на спеціальній тертці і більшу кількість прянощів, а технології схожі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як приготувати капусту по-корейськи шматочками швидкого приготування? Моркву почистити, промити і подрібнити на крупній або корейської тертці.

Головки часнику очистити від лушпиння і нарізати шматочками, тільки не дуже дрібними, щоб він «не загубився» у капусті.

З качана капусти зняти зовнішні листя, обполоснути качан холодною водою серветкою і прибрати зайву вологу.

Потім капусту нарізати спочатку на дві половини, а потім кожну шматочками розміром до 4 див.

Нарізані овочі розділити на 2 частини. Половину капусти перекласти в посуд для маринування, ТІЛЬКИ НЕ металеву. Поверх капустяних шматочків укласти половину подрібненої моркви і нарізаного часнику. Овочі посипати за смаком чорним і червоним перцем.

Потім другим шаром викласти решту капусту, моркву, часник і повторно посипати все перцями.

В каструлі зварити маринад з вказаного в рецепті кількості води, цукру, солі і рослинної олії. У киплячий маринад налити оцет і вогонь відразу вимкнути.

Гарячим маринадом залити овочі і накрити їх плоскою тарілкою. Поверх тарілки поставити будь-який вантаж і перенести капусту в прохолодне місце, наприклад, на балкон.

Через добу ваша капуста по-корейськи буде замаринована і її можна подавати до столу, а через 2 доби смак тільки покращиться, але зберігати її потрібно в холодильнику.

Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста шматками з оцтом