Нарізана капуста змішується з буряком, часником і розкладається по банкам. Все заливають маринадом з води, цукру, солі, перцю, лаврового листа, оцту, залишають до повного охолодження і відправляється на зберігання в холодильник. Виходить дуже смачна, ніжна закуска.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білоголова 1.5 – 2 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 0.5 головок
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з буряком і часником по-грузинськи? Капусту добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі знімаємо з неї верхні листки і вирізаємо качан.

Нарізаємо капусту великими шматками.

Буряк також промиваємо, чистимо і нарізаємо її тонкою соломкою. Можна також натерти на крупній тертці. Часник очищаємо і ріжемо на тонкі пластинки.

Перекладаємо всі овочі в окрему ємність, добре їх змішуємо і перекладаємо в трилітрову банку.

Тепер готуємо маринад. Для цього наливаємо в каструлю питну воду, додаємо до неї цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Потім знімаємо з конфорки, дістаємо лавровий лист із перцем і додаємо оцет.

Заливаємо капусту з буряком і часником гарячим маринадом і даємо постояти до повного охолодження. Далі закриваємо банку поліетиленовою кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник. Капуста повинна промаринуватися мінімум добу.

Готову закуску перекладаємо в тарілку і подаємо до столу до основного блюда з гарніром. Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з оцтом Маринована капуста по-грузинськи з буряком Маринована капуста шматками з буряком