Гостре блюдо краще всього подавати до столу з рисом або коржами, як роблять всі азіати. Щоб смак був більше пекучим, краще всього додати в капусту стручок перцю чилі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 – 1.2 кг
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Перець білий мелений – 0.5 ч. л.
- Кмин – 0.5 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати капусту, мариновану шматками з оцтом і олією швидкого приготування? Підготуємо качан капусти. Спочатку його слід позбавити від верхніх листків, а потім прибрати качан. Листя нарізаємо великими частинами.
Тепер нарізану капусту потрібно перекласти у велику миску або таз. Засипаємо капусту цукром і сіллю. Перемішуємо інгредієнти руками. У процесі перемішування робимо легкі натиски, щоб капуста пустила сік.
Приступаємо до обробки моркви і часнику. Моркву спочатку слід очистити – зняти верхній шар гострим ножем. Ретельно вимиваємо її і натираємо на тертці або нарізаємо тонкою соломкою. Зубчики часнику відокремлюємо від головки і прибираємо лушпиння. Натираємо його на дрібній тертці.
Приступаємо до підготовки маринаду. Включаємо плиту, на яку ставимо сковороду. Спочатку її слід розжарити. Потім виливаємо рослинне масло в ємність і підсмажуємо його півхвилини. Потім плиту слід вимкнути, а сковороду перенести і поставити на спеціальну підставку.
Коріандр, перець білий і червоний, кмин висипаємо в рослинне масло. Перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю моркву з часником. Перемішуємо вміст виделкою.
Виливаємо в капусту оцет. Перемішуємо і відправляємо в моркву з часником під маринадом. Перемішуємо продукти руками.
Потім беремо тарілку, яка по діаметру буде менше миски, і укладаємо її поверх закуски. Ставимо на тарілку вантаж. Залишаємо на 10-12 годин. Вибираємо банки для зберігання закуски. Спочатку їх потрібно очистити за допомогою содового порошку, а потім промити і відправити на стерилізацію. Настоявшуюся капусту з морквою та спеціями розкладаємо по банках. Закриваємо їх кришками і ставимо в холодильник.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з оцтом