Овочі завжди присутні на столі у кожній родині, і як варіант овочевої закуски може бути у вас капуста, маринована з морквою та олією методом швидкого приготування. Блюдо виходить відразу готовим і не потребує додаткової заправки. Хрустка, соковита і в міру кисло-солодка капуста сподобається вашій родині.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 5 зуб.
- Для маринаду: ( ) –
- Вода – 1.5 л
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Мед – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати капусту, мариновану з морквою та олією швидкого приготування. Насамперед потрібно підготувати овочі до маринування. Капусту очистити від зовнішніх листя, обполоснути холодною водою і нашаткувати тонкою соломкою за допомогою гострого ножа або кухонному комбайні. Почистити і подрібнити на крупній тертці моркву. Почистити цибулини і нашаткувати їх тонкими півкільцями. Часникові зубки дрібно порубати ножем.
В окремій каструлі зварити маринад з вказаного в рецепті кількості води, цукру і солі. У киплячому маринаді розчинити ложку меду, що додасть капусті особливий присмак, потім налити рослинне масло і столовий оцет. Вогонь після додавання оцту вимкнути.
Поки маринад вариться, в глибокій мисці руками перемішати і трохи перетерти нарізані капусту і моркву. Потім до них покласти подрібнений часник і цибулю і ще раз перемішати.
Киплячим маринадом ці овочі рівномірно залити і перемішати ще раз. Поверх капусти покласти плоску тарілку і помістити будь невеликий вантаж, щоб маринад покрив овочі цілком, і вони рівномірно промариновались. Капусту в маринаді залишити на 3 години при звичайній кімнатній температурі.
Після закінчення цього часу ваша овочева закуска буде готова і її можна подавати до столу. Капусту можна розкласти по банках, закрити пластмасовими кришками і поставити в холодильник, де вона добре збереже свій смак протягом місяця.
Приємного апетиту!
Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником