Овочі завжди присутні на столі у кожній родині, і як варіант овочевої закуски може бути у вас капуста, маринована з морквою та олією методом швидкого приготування. Блюдо виходить відразу готовим і не потребує додаткової заправки. Хрустка, соковита і в міру кисло-солодка капуста сподобається вашій родині.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Для маринаду: ( ) –
  • Вода – 1.5 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Мед – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати капусту, мариновану з морквою та олією швидкого приготування. Насамперед потрібно підготувати овочі до маринування. Капусту очистити від зовнішніх листя, обполоснути холодною водою і нашаткувати тонкою соломкою за допомогою гострого ножа або кухонному комбайні. Почистити і подрібнити на крупній тертці моркву. Почистити цибулини і нашаткувати їх тонкими півкільцями. Часникові зубки дрібно порубати ножем.

В окремій каструлі зварити маринад з вказаного в рецепті кількості води, цукру і солі. У киплячому маринаді розчинити ложку меду, що додасть капусті особливий присмак, потім налити рослинне масло і столовий оцет. Вогонь після додавання оцту вимкнути.

Поки маринад вариться, в глибокій мисці руками перемішати і трохи перетерти нарізані капусту і моркву. Потім до них покласти подрібнений часник і цибулю і ще раз перемішати.

Киплячим маринадом ці овочі рівномірно залити і перемішати ще раз. Поверх капусти покласти плоску тарілку і помістити будь невеликий вантаж, щоб маринад покрив овочі цілком, і вони рівномірно промариновались. Капусту в маринаді залишити на 3 години при звичайній кімнатній температурі.

Після закінчення цього часу ваша овочева закуска буде готова і її можна подавати до столу. Капусту можна розкласти по банках, закрити пластмасовими кришками і поставити в холодильник, де вона добре збереже свій смак протягом місяця.

Приємного апетиту!

Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником