Стає популярним рецепт приготування капусти «Провансаль» з додаванням буряків. Закуска виходить ошатною, хрусткою і дуже смачною. Ви нею порадуєте свою сім’ю, і вона буде хорошим частуванням для друзів за святковим столом. Таку капусту подають до м’яса або риби, та й смаженої картоплі в пісні дні. Для гостроти і ядрености смаку, капусту нерідко додають різні спеції, тертий хрін або журавлину, але це за смаком.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна (один качан) – 2.5 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Селера – 1 пучок
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний мелений – 10 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона

Процес приготування:

насамперед підготуйте всі овочі для капусти «Провансаль» і посуд для маринування. Капусту наріжте на 8-10 поздовжніх скибочок, тільки щоб вони залишилися з частиною качана. Буряк очистіть від шкірки і наріжте на тонкі кухлі. Це зручно зробити за допомогою кухонного комбайна. Гострий перчик розріжте на 2 поздовжні половинки і видалити насіння. Почистіть часникові зубки.

Нарізані овочі укладіть в посуд в два шари. На дно посуду помістіть кілька шматочків капусти. Поверх її укладіть половину бурякових гуртків, селери, гострого перцю і часнику (його можете нарізати пластинками).

Потім у другий шар укладіть решту капусту і її покрийте буряком, селерою, часником і гострим перцем.

В іншому посуді зваріть маринад для капусти із вказаного в рецепті кількості чистої води, солі, цукру, спецій і рослинного масла. Маринад прокип’ятіть 2 хвилини, налийте до нього столовий оцет і вимкніть вогонь відразу.

Потім киплячий маринад перелийте в посуд до овочів. Поверх покладіть їх плоску тарілку і будь-який вантаж. Залиште капусту «Провансаль» з буряком для маринування на добу при домашньої температурі. Через добу, капусту спробуйте на смак, і додайте, чого не вистачає, і можете подавати до столу.

Переставте її в прохолодне місце. Більше 3-4 днів капусту не зберігайте, інакше стане квашена, а краще приготуйте нову партію закуски.

Смачних і вдалих страв!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком Маринована капуста з оцтом і буряком Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста по-грузинськи з буряком Маринована капуста шматками з буряком Маринована капуста шматками з оцтом