Варіантів приготування маринованої капусти з буряком по-грузинськи багато і, напевно, у кожної господині свій улюблений. У цьому рецепті вам пропонується приготувати капусту гострої і смачною. Діти і ті, хто не любить гостру їжу, цю закуску їсти не будуть, так і для тривалого зберігання вона не підходить, але вона прикрасить будь-який святковий стіл і різноманітить пісну трапезу. Хоча метод маринування вважається швидким, але потрібно 3 доби, щоб капуста придбала свій неповторний смак.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Буряк – 3 шт.
  • Морква – 7 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Селера – за смаком
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 250 мл
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованої капусти з буряком по-грузинськи швидкого приготування. Качан капусти очистити від пошкоджених зовнішніх листя, і промийте його холодною водою. Потім капусту, можна з частиною качана, наріжте великими шматками з урахуванням того, щоб ви могли їх вільно укласти в 3-літрову банку.

Очистіть за допомогою овочечистки моркву і буряк, промийте їх і наріжте моркву тонкими кружечками, а буряк тонкими напівкружечками. Стручок червоного перцю очистити від насіння і дрібно поріжте. Очищені зубки часнику подрібніть будь-яким способом. Селера просто промийте.

Заздалегідь добре промийте 3-літрові банки. Нарізані овочі укладіть в банки щільно і пошарово, чергуючи шари на свій розсуд. Овочеві шари пересипте подрібненим часником, перцем чорним і червоним, коріандром і покладіть листи лавра і селери. Селера можна замінити петрушкою.

З вказаного в рецепті кількості чистої води, солі і цукру зваріть маринад (поварити 2-3 хвилини) і в кінці влийте оцет.

Гарячим маринадом заповніть банки з капустою, тільки обережно, щоб скло не луснуло. Банки нещільно прикрийте чистими кришками або шматочками фольги і на 3 діб залиште для маринування при звичайній кімнатній температурі. Через три дні ваша грузинська капуста буде готова, і її можете подавати до столу, заправивши будь-яким маслом.

Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком Маринована капуста з буряком і морквою Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста шматками з буряком