Така капуста не тільки буде смачною закускою, але і послужить вдалою базою для інших овочевих салатів. Її можна додавати у борщ і овочеві рагу. Приготування не відрізняється складністю, і не потрібно багато часу для маринування.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква (середнього розміру) – 1 шт.
- Вода – 12 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Для приготування капусти, маринованої з морквою в банку в воду кладемо сіль, цукор, перець і рослинне масло.
Доводимо маринад до кипіння, знімаємо з плити і даємо охолонути до теплого стану.
З качана капусти, знімаємо верхні листки і вирізаємо качан. Качан промиваємо, обсушуємо і тонко шаткуємо. Поміщаємо нашатковану капусту в широку ємність, обжимаем руками, щоб пом’якшити грубі волокна.
Тару для маринування капусти (зручно використовувати скляні банки), ретельно вимиваємо, обсушуємо і обдаємо окропом. Даємо висохнути від вологи.
Моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Змішуємо з капустою руками. Отриману овочеву суміш розкладаємо по підготовленим сухим банкам.
В остиглий до цього часу маринад вливаємо оцет, перемішуємо. Заливаємо маринадом капусту з морквою в банках. Овочева суміш повинна бути вкрита розсолом повністю.
Банки закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на п’ять-шість годин. Після закінчення зазначеного часу закуску вже можна подавати на стіл. Зберігаємо капусту в холодильнику в закритому вигляді.
Приємного апетиту!
Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом