Хрустка пікантна закуска з доступних овочів чудово підходить не тільки для святкового столу, але і для людей, які стежать за своєю фігурою. Страва готується швидко і не містить в собі зайвих калорій.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – 15 гр.
  • Оцет столовий 9% – 90 мл
  • Вода – 500 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 80 гр.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з морквою, перцем і оцтом? У каструлі відповідного розміру з’єднуємо воду, сіль, цукровий пісок, олію і доводимо до кипіння на максимальному вогні, постійно помішуємо до повного розчинення кристалів солі і цукру.

Як тільки маринад почав кипіти – знімаємо з вогню і додаємо 90 мл оцту.

Моркву натираємо на середній або великій тертці.

Солодкий болгарський перед розрізаємо навпіл і виймаємо все насіння, потім нарізаємо тонкими смужками.

Гострим ножем, максимально дрібно рубаємо білокачанну капусту.

У великій глибокій тарілці, руками, перемішуємо підготовлені овочі.

В чисті банки щільно трамбуем інгредієнти і заливаємо гарячим маринадом.

Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім зберігаємо в холодильній камері. Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з морквою, болгарським перцем