Маринування овочів дозволяє не тільки заготовити їх на зиму, але і швидко приготувати смачну закуску до будь-якого столу. Цей спосіб приготування заснований на використанні гарячого маринаду. Смак маринованої капусти відмінно доповнюється морквою, часником і болгарським перцем.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Оцет столовий 9% – 6 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з морквою, болгарським перцем і маслом? Спочатку готують всі овочі для маринування. Капусту очищають від зовнішніх листя і рубають її гострим ножем на тонку соломку. У промитого болгарського перцю видаляють насіння і внутрішні перегородки і нарізають тонкими брусочками. Очищену моркву подрібнюють по своєму смаку. Нарізані овочі перекладають у глибоку миску, щоб було зручно перемішати їх після заливки маринаду.

В окрему каструлю наливають вказане в рецепті кількість чистої води, насипають цукор з сіллю і наливають 80 мл рослинного масла. Коли маринад закипить, додають 6 столових ложок оцту, перемішують і вимикають вогонь.

Овочевий мікст перемішують рукою і трохи перетирають.

Потім овочі компактно укладають в чисту банку і заливають їх приготовленим маринадом. Банку закривають пластиковою кришкою і після охолодження ставлять в холодильник мінімум 12 годин.

Після закінчення цього часу капуста з овочами добре промаринується і її можна накладати в тарілку і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою та олією Солодка маринована капуста