Нерідко до маринованої по-корейськи капусти додають відому східну пряність – куркуму, яка надає капусті красивий насичено-жовтий колір і додає свій тонкий аромат і смак. З невеликого набору звичайних овочів: капусти, моркви і часнику, у вас вийде чудова овочева закуска до будь-яких страв, а корейський колориту додадуть часник і спеції.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білокачанна – 2.6 кг
- Морква – 350 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Куркума – 1 ч. л.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Масло рослинне – 75 мл
- Оцтова есенція – 1.5 ст. л.
- Коріандр мелений – 3 ч. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати капусту по-корейськи з куркумою швидкого приготування? Капусту потрібно очистити від зовнішніх листя і помити під проточною водою. Потім її розрізати на чотири шматки, видалити качан і нарізати шматочками розміром до 2-3 див. Нарізану капусту перекласти в посуд для маринування.
Потім капусту посипати сіллю, руками шматочки розділити і перемішати їх з сіллю.
Залишити капусту з сіллю на півгодини, і за цей час кілька разів рукою перемішати і трохи перетерти, щоб кожен шматочок рівномірно просолился.
Моркву почистити, промити і подрібнити на корейській тертці. Потім перекласти її до капусти.
Капусту з морквою ще раз добре перемішати рукою.
Потім овочі посипати цукром, коріандром, червоним перцем і паприкою у вказаній в рецепті кількості.
Почистити від лушпиння зубки часнику, подрібнити їх часникодавку і додати до овочів.
Потім насипати до капусти чайну ложку куркуми, налити оцтову есенцію і залити все добре розпеченим рослинним маслом, рівномірно розподіляючи його по поверхні капусти.
Капусту зі спеціями та олією ще раз добре перемішати, потім прикрити тарілкою і залишити на 8 годин для маринування.
Після закінчення цього часу капусту по-корейськи з куркумою можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з морквою, оцтом, часником і олією Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом і часником