Капуста «Провансаль» буде у вас хрустким і соковитим овочевим салатом до різних м’ясних і рибних страв. До неї не потрібні майонез, сметана та інші важкі приправи, а болгарський перець додасть свій особливий смак. Готується це блюдо швидко, за кілька годин, і немає необхідності заготовлювати його на зиму в банках, так як всі інгредієнти завжди є в свіжому вигляді. Для гарного смаку капусти важливо правильно виконати пропорції маринаду, а кількість продуктів можна змінити по своєму смаку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Коріандр – за смаком

Процес приготування:

Спочатку підготуйте в потрібній кількості продукти для капусти Провансаль з перцем швидкого приготування, щоб все було під рукою. У капусти видалити верхні листи. Моркву, перець і часник почистіть і промийте.

Гострим ножем або іншим кухонним пристосуванням нашаткуйте капусту тонкою соломкою і відразу перекладіть в глибоку посуд для приготування цієї страви, щоб було зручно перемішати.

Очищену моркву наріжте на звичайній крупній тертці або натріть на корейській.

Солодкий перець розріжте на половинки і потім наріжте тонкими смужками. Подрібнену моркву і перець перекладіть до нашаткованої капусти.

Потім у невеликій каструлі закип’ятіть потрібну кількість чистої води. У киплячу воду покладіть всі зазначені в рецепті приправи, насипте сіль з цукром і налийте рослинне масло. Часникові зубки ножем роздушіть і перекладіть до маринаду. Потім маринад кілька хвилин поваріть на маленькому вогні, налийте до нього столовий оцет і вимкніть вогонь.

Киплячий маринад перелийте в посуд до нашаткованою овочів.

Овочі з гарячим маринадом перемішайте звичайною ложкою. Перетирати капусту не потрібно. З салату зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку. Потім капусту прикрийте плоскою тарілкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім на 3 години, а краще на 5-6 годин поставте її в холодильник і помістіть зверху невеликий гніт.

Після закінчення цього часу капуста «Провансаль» з перцем буде готова. Можете подавати до столу. Така капуста добре зберігається в будь-якому посуді на холоді протягом декількох днів.

Смачних і вдалих страв!

Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з морквою, болгарським перцем Маринована капуста з оцтом і часником Солодка маринована капуста