Візитною карткою цієї страви є красивий рожевий колір, приголомшливий аромат зі смаком і спосіб нарізки капусти. Всі рецепти маринування капусти об’єднані одним – овочі заливаються гарячим маринадом і через добу капусту подають до столу, ну а успіх будь-якої консервації в основному визначається якістю овочів. Маринуємо капусту в каструлі і зі спеціями, які по-новому розкривають смак звичних овочів.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 4 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 7 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Оцет столовий 9% – 250 мл
  • Вода – 1.25 л
  • Масло рослинне – 125 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновану капусту шматочками з буряком і морквою швидкого приготування. Відразу підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для маринування капусти, щоб все було під рукою. Овочі очистіть і промийте холодною водою.

Капусту наріжте квадратними шматочками будь-якого розміру, видаливши качан.

Очищені цибулини і моркву наріжте тонкими кружечками.

Очищені часникові зубки розріжте на половинки, а якщо у вас великий зимовий часник – на тонкі слайсы.

Буряк маринується в сирому вигляді, тому її наріжте тонкими брусочками або півкільцями.

Для маринування капусти підготуйте емальовану каструлю. Овочеву нарізку розділіть на три частини. Потім овочі укладіть в каструлю трьома шарами в такій послідовності: капуста, цибульні кільця, моркву, часник і потім буряк. У вас вийде 3 шари овочів. Овочі трохи утрамбуйте качалкою. Потім поверх овочів помістіть листочки лавра і посипте все зернами коріандру і горошинками перців. Кількість спецій можете змінити за своїм смаковим уподобанням.

Потім зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості чистої води, цукру і солі. Коли маринад закипить, додайте до нього столовий оцет і вимкніть вогонь.

Гарячий маринад обережно, щоб не обпектися, перелийте в каструлю до овочів.

Поверх овочів покладіть плоску тарілку і їх ще раз добре притисніть, щоб маринад покрив овочі повністю.

На тарілку поставте будь-який вантаж. Потім каструлю з капустою перенесіть в холодне місце, наприклад, на балкон. Якщо будете ставити в холодильник, то спочатку трохи остудіть.

Через добу вашу чудову закуску – мариновану шматочками капусту з буряком і морквою – можете подавати до столу, а ще через дві доби смак страви тільки покращиться.

Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста з буряком і морквою Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з цибулею Маринована капуста по-грузинськи з буряком