Хрустка пряна капуста, заготовлена з буряком і часником, першою летить під час великих свят. Вона має приємний аромат і смак, привертає погляди своїм ошатним і яскравим зовнішнім виглядом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 1 – 2 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Часник – 7 – 8 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Оцет яблучний 6% – 1 склянка
Процес приготування:
Рецепт приготування капусти з буряком і часником на зиму смачний! Зняти у капусти пожухлі верхні листки, помити качан у воді. Нарізати капусту довільними великими шматками, які будуть лізти в горлечка банок.
Буряк і моркву почистити і помити. Моркву нарізати товстими кільцями, буряк порізати пластинками. Часник почистити і помити.
Скласти в банки в довільному порядку капусту, моркву і буряк.
Для маринаду в 1 л. окропу влити рослинне масло, яблучний оцет, додати сіль (ложки потрібно брати з гіркою), часник, порізаний навпіл. Вогонь вимкнути, накрити каструлю кришкою і дати настоятися близько 10 хв.
Залити маринадом вміст банок. Якщо капуста спливає, доповісти ще буряка або моркви. Закрутити банки кришками і прибрати зберігатися в холодильник або унести на зиму в підвал.
Приємного апетиту!
Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з буряка на зиму