Хрустка пряна капуста, заготовлена з буряком і часником, першою летить під час великих свят. Вона має приємний аромат і смак, привертає погляди своїм ошатним і яскравим зовнішнім виглядом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 1 – 2 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Часник – 7 – 8 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Оцет яблучний 6% – 1 склянка

Процес приготування:

Рецепт приготування капусти з буряком і часником на зиму смачний! Зняти у капусти пожухлі верхні листки, помити качан у воді. Нарізати капусту довільними великими шматками, які будуть лізти в горлечка банок.

Буряк і моркву почистити і помити. Моркву нарізати товстими кільцями, буряк порізати пластинками. Часник почистити і помити.

Скласти в банки в довільному порядку капусту, моркву і буряк.

Для маринаду в 1 л. окропу влити рослинне масло, яблучний оцет, додати сіль (ложки потрібно брати з гіркою), часник, порізаний навпіл. Вогонь вимкнути, накрити каструлю кришкою і дати настоятися близько 10 хв.

Залити маринадом вміст банок. Якщо капуста спливає, доповісти ще буряка або моркви. Закрутити банки кришками і прибрати зберігатися в холодильник або унести на зиму в підвал.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з буряка на зиму