Любителям випічки з капустою такий пиріг повинен сподобається. По-перше, тісто відрізняється розсипчастою, незважаючи на вологу начинку – це «заслуга» майонезу, що входить до складу. По-друге, капустяна начинка виділяється легкою кислинкою, так як до неї ми додаємо трохи томатної пасти. По-третє, приготування такого пирога багато часу не зажадає, що приємно і особливо цінно в умовах сучасної зайнятості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 7 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Кріп – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати капустяний заливний пиріг на майонезі на швидку руку. Спочатку готуємо начинку. Капусту подрібнюємо ножем або спеціальною теркою. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Часник звільняємо від лушпиння і пропускаємо через прес або натираємо на терці. У сковороді розігріваємо суміш рослинного і вершкового масел до рідкого стану. Викладаємо в олія капусту з цибулею. Відразу додаємо сіль, чорний мелений перець, томатну пасту і часникову кашку. Перемішуємо всі разом і тушкуємо при середній температурі плити, поки капуста не стане повністю м’якою. Приблизно на це знадобиться п’ятнадцять хвилин.

Зелений лук і кріп промиваємо й обсушуємо. Дрібно подрібнюємо підготовлену зелень ножем. Капусту знімаємо з плити, додаємо в неї зелень і перемішуємо. Залишаємо отриману начинку остигати до теплої температури.

Для приготування тіста в глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо майонез і сметану. Висипаємо поверх розпушувач і просіяне борошно. Замішуємо віночком або міксером тісто. Довго збивати не потрібно, достатньо просто змішати всі компоненти і добитися однорідності. Консистенція маси повинна бути гладкою, середнього ступеня густоти.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в неї половину приготованого тесту. Намагаємося викласти масу рівним шаром – вирівнюємо ложкою при необхідності.

На тісто кладемо остиглу тушковану капусту. Також розподіляємо її рівномірно по всьому тесту.

Закриваємо начинку другою половиною тіста, викладаючи його ложкою поверх капусти. Поверхню пирога посипаємо зернятками кунжуту.

Ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Випікаємо виріб протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. За цей час пиріг повинен добре зарум’яниться і злегка збільшиться в об’ємі. Готову випічку дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і витягаємо з форми. Щоб скоринка пирога не ставала вологою від конденсату, поміщаємо його на решітку для охолодження. Пиріг розрізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл в теплому або холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою Тісто для заливного пирога з капустою Тісто для заливного пирога на майонезі Тісто для заливного пирога на сметані