З неймовірним задоволенням і від усієї душі хочу поділитися рецептом чудового блюда національної італійської кухні. Карбонару з креветками і беконом я частенько готую на сімейний обід або вечерю. Блюдо виходить неймовірно ароматним, соковитим і ніжним. Процес приготування карбонари не відніме у вас багато часу і принесе незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вершки – 480 мл
  • Бекон – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Фетучіні – 300 гр.
  • Креветки тигрові (очищені) – 920 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Шпинат – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати карбонару з креветками і беконом? Тигрові креветки промийте, очистіть від кишечника, панцира і хвостиків. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Добре розігрійте Сковороду, налийте трохи оливкової олії і викладіть підготовлені креветки і подрібнений часник, періодично помішуючи, обсмажте буквально пару хвилин.

Шпинат добре промийте і обсушіть, додайте в сковороду. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді і дрібно наріжте ножем, додайте до креветок, посоліть і поперчіть. Обсмажте до розм’якшення ріпчастої цибулі.

Влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності і, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання.

У велику каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість феттучині. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк. Відварені феттучині відправте в сковороду до соусу.

Бекон наріжте скибочками, обсмажте до золотистої скоринки на окремій сковороді. Необхідну кількість сиру «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Петрушку ретельно промийте, обсушіть і наріжте гострим ножем. Підготовлені інгредієнти викладіть в сковороду з пастою. Ретельно перемішайте.

Яскраву Карбонару з креветками і беконом розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся апетитною пастою!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом, вершками та сиром Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі