Всім любителям макаронних виробів хочу від душі порекомендувати надзвичайно смачну карбонару з вершками і беконом без яєць. Паста виходить ніжною і соковитою. Таке блюдо не залишиться без уваги ваших гостей, ваші близькі обов’язково попросять добавки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вершки 15% – 100 мл
  • Бекон – 130 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник сушений – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Базилік свіжий – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування карбонара з вершками і беконом без яєць? У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, добре посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті.

Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Після чого спагетті злийте через друшляк або сито.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Очищений ріпчасту цибулю наріжте середнім кубиком.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні. Налийте невелику кількість оливкової олії.

Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до м’якості, а потім зніміть зі сковороди.

Бекон наріжте тонкими скибочками. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.

На сковороду, де обсмажували ріпчасту цибулю, покладіть подрібнений бекон. Постійно помішуючи, обсмажте до рум’яної скоринки.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.

В сковороду до смаженій бекону викладіть обсмажену ріпчасту цибулю.

Влийте необхідну кількість вершків.

Посоліть, поперчіть, додайте сушену зелень і часник за смаком.

Готуйте до загустіння, постійно помішуючи.

В сковороду до соусу викладіть спагетті і добре перемішайте. Прогрійте кілька хвилин і зніміть з вогню.

Пасту розкладіть по порційних тарілках, зверху рівномірно розподіліть подрібнений сир, прикрасьте гілочкою базиліка. Апетитну Карбонару з вершками і беконом без яєць подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з беконом Паста карбонара з беконом і вершками Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками Спагеті карбонара з вершками і беконом