Такі картопляні часточки дуже схожі на ті, що продаються в закладах фаст фуду. Тільки набагато корисніше і безпечніше за складом. Якість і кількість спецій і інших добавок ми контролюємо самі. Таку закуску можна без побоювання давати дітям.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 10 шт.
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Паприка – 2 ст. л.
  • Орегано – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати картоплю дольками в духовці з часником і сметаною, готуємо картоплю. Очищаємо його від шкірки, промиваємо. Якщо картопля молода, то можна і не зрізати з нього шкірку, так як вона ніжна й добре запікається разом з м’якоттю.

Підготовлений картоплю розрізаємо на поздовжні шматочки – часточки. Розміщуємо їх в миску.

Додаємо до картопляним часточок зазначені спеції: паприку, орегано, сіль і чорний мелений перець за смаком. Очищені зубки часнику пропускаємо через прес і також кладемо в миску до картоплі. Потім додаємо сметану і перемішуємо всі разом так, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому часточок картоплі.

Деко або форму для запікання застеляємо силіконовим килимком або промасленим пергаментом.

Розкладаємо деку підготовлені часточки картоплі так, щоб вони не торкалися один одного.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками на середній рівень і запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.

До кінця часу запікання картопля має покритися інтенсивної рум’яної кірочки і стати м’яким. Якщо проткнути його виделкою, вона повинна входити легко. Готову картоплю дістаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальне блюдо. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою