Дуже смачною виходить картопля з лисичками в мультиварці. Улюблені всіма лісові «рижики» відмінно поєднуються з картоплею. Доповнивши страву сметаною, ви за допомогою будь-мультиварки швидко приготуєте дуже смачне і ситне страву для своєї родини. Лисички можете взяти і свіжі та заморожені, як виходить.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Картопля – 8 шт.
  • Лисички свіжі (варені) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 300 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Суміш перців – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати картоплю з лисичками в мультиварці. Картоплю почистіть, помийте і наріжте на середні шматочки, щоб сильно не розварився.

Перекладіть його в чашу мультиварки. Додайте сметану, по своєму смаку посоліть, поперчіть і перемішайте. Готуйте картоплю в сметані на програмі «Гасіння» 30 хвилин.

Цибулини, можете взяти різного кольору, почистіть і наріжте на чверть кільця.

Лисички попередньо свіжі або відваріть, або розморозьте в теплій воді.

На сковорідці обсмажте до рум’яного кольору нарізану цибулю.

Потім перекладіть в сковорідку лисички, посоліть і посмажте їх до випарювання рідини.

Обсмажені з цибулею гриби перекладіть в каструлю з картоплею, додайте вершкове масло, перемішайте і продовжуйте готувати на програмі «Гасіння» ще 10 хвилин.

Потім додайте до картоплі з грибами дрібно нарізаний кріп і тушкуйте ще 5 хвилин, щоб страва добре просочилося аромат кропу.

Потримайте картопля з лисичками у вимкненій мультиварці ще кілька хвилин.

Розкладіть приготоване блюдо в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Картопля Як готувати лисички - рецепти