Дуже смачною виходить картопля з лисичками в мультиварці. Улюблені всіма лісові «рижики» відмінно поєднуються з картоплею. Доповнивши страву сметаною, ви за допомогою будь-мультиварки швидко приготуєте дуже смачне і ситне страву для своєї родини. Лисички можете взяти і свіжі та заморожені, як виходить.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Картопля – 8 шт.
- Лисички свіжі (варені) – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 300 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
- Суміш перців – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати картоплю з лисичками в мультиварці. Картоплю почистіть, помийте і наріжте на середні шматочки, щоб сильно не розварився.
Перекладіть його в чашу мультиварки. Додайте сметану, по своєму смаку посоліть, поперчіть і перемішайте. Готуйте картоплю в сметані на програмі «Гасіння» 30 хвилин.
Цибулини, можете взяти різного кольору, почистіть і наріжте на чверть кільця.
Лисички попередньо свіжі або відваріть, або розморозьте в теплій воді.
На сковорідці обсмажте до рум’яного кольору нарізану цибулю.
Потім перекладіть в сковорідку лисички, посоліть і посмажте їх до випарювання рідини.
Обсмажені з цибулею гриби перекладіть в каструлю з картоплею, додайте вершкове масло, перемішайте і продовжуйте готувати на програмі «Гасіння» ще 10 хвилин.
Потім додайте до картоплі з грибами дрібно нарізаний кріп і тушкуйте ще 5 хвилин, щоб страва добре просочилося аромат кропу.
Потримайте картопля з лисичками у вимкненій мультиварці ще кілька хвилин.
Розкладіть приготоване блюдо в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Картопля Як готувати лисички - рецепти