Варіантів приготування картоплі з грибами багато: можна відварити картоплю і додати в нього обсмажені або мариновані гриби, обсмажити картоплю з грибами. Сьогодні ми приготуємо запечений у духовій шафі картопля з маслюками. І хоча підготовка маслюків до приготування займає не малу кількість часу – їх необхідно очистити від липкої шкірки – ваші зусилля повністю виправдаються після подачі смачного і ароматного страви на стіл.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Маслюки свіжі – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Зелень – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Приступимо до приготування картоплю з маслюками в духовці. Маслюки чистимо від сміття, акуратно знімаємо липку шкірку з капелюшків і кілька разів гриби промиваємо в прохолодній проточній воді. Якщо серед грибів є великі маслюки – необхідно розрізати їх на кілька шматочків.
В глибоку сковороду з рослинною олією викладаємо підготовлені гриби і обсмажуємо на середньому вогні до випарювання рідини.
Ріпчаста промінь чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин у холодній воді. Потім шаткуємо його дрібними кубиками.
Викладаємо цибулю на сковороду до грибів, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками.
Викладаємо картоплю, обсмажені гриби і цибулю в форму для запікання, додаємо сіль і перець, перемішуємо і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку запікатися на 40 хвилин.
Готовий запечена картопля з грибами виймаємо з духовки, викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Картопля Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти