Варіантів приготування картоплі з грибами багато: можна відварити картоплю і додати в нього обсмажені або мариновані гриби, обсмажити картоплю з грибами. Сьогодні ми приготуємо запечений у духовій шафі картопля з маслюками. І хоча підготовка маслюків до приготування займає не малу кількість часу – їх необхідно очистити від липкої шкірки – ваші зусилля повністю виправдаються після подачі смачного і ароматного страви на стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маслюки свіжі – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Приступимо до приготування картоплю з маслюками в духовці. Маслюки чистимо від сміття, акуратно знімаємо липку шкірку з капелюшків і кілька разів гриби промиваємо в прохолодній проточній воді. Якщо серед грибів є великі маслюки – необхідно розрізати їх на кілька шматочків.

В глибоку сковороду з рослинною олією викладаємо підготовлені гриби і обсмажуємо на середньому вогні до випарювання рідини.

Ріпчаста промінь чистимо, промиваємо і замочуємо на 10-15 хвилин у холодній воді. Потім шаткуємо його дрібними кубиками.

Викладаємо цибулю на сковороду до грибів, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору.

Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками.

Викладаємо картоплю, обсмажені гриби і цибулю в форму для запікання, додаємо сіль і перець, перемішуємо і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку запікатися на 40 хвилин.

Готовий запечена картопля з грибами виймаємо з духовки, викладаємо на порційні тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Картопля Картопля з маслюками Як приготувати маслюки - рецепти