Картопля з опеньками – ситний і простий варіант для вашого обіду або вечері. Використання заморожених грибів значно прискорить процес приготування. Спробуйте ароматне літнє блюдо для всієї родини!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 600 гр.
- Опеньки заморожені – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло вершкове – 30 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готуванні картоплі з замороженими опеньками. Очищаємо цибулини, нарізаємо їх тонкими півкільцями. Картопля очищаємо від шкірки і промиваємо.
Для подальшого приготування зручно використовувати сотейник або глибоку сковороду. У неї викладаємо цибулю і вершкове масло. Тушкуємо на повільному вогні 3 хвилини.
Коли масло розтопиться, додаємо трохи солі і продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини.
Опеньки заздалегідь слід розморозити. Після чого викладаємо їх на цибулю.
Тушкуємо гриби близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
Картоплю нарізаємо кубиками, викладаємо його до грибів, солимо і перчимо за смаком. Заливаємо молоком і тушкуємо на повільному вогні до готовності картоплі. Знімаємо з плити.
Готовий картопля з опеньками розкладаємо по тарілках. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Картопля Картопля з опеньками на сковороді Як приготувати опеньки - рецепти