Ситну запіканку на вечерю можна приготувати навіть в мікрохвильовій печі, що суттєво зекономить ваш час. Швидке картопляне страва виходить смачним і ароматним. Не гірше, ніж в духовці!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Шинка варено-копчена – 200 гр.
  • Вершки – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку в мікрохвильовці? Твердий сир натираємо стружкою на крупну тертку. Залишаємо на час в тарілці. Сир нам знадобиться в кінці.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими кільцями. Якщо цибулина занадто велика, то можна різати півкільцями.

Шматочок копченої шинки досить нарізати кубиками.

Очищаємо картоплю й нарізаємо його тонкими кружечками. Товщина скибочки повинна бути не більше трьох міліметрів.

Приготуємо заправку для запіканки. Для цього яйця змішуємо з вершками. Вершки краще брати з високою жирністю. Додаємо сіль, перець і збиваємо заправку віночком до утворення єдиної суміші.


Викладаємо інгредієнти в миску, придатну для мікрохвильової печі. Укладаємо все шарами, що чергуються: шинка, цибуля, картопля. Вливаємо яєчно-вершкову заправку, закриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч на 25 хвилин. Необхідна потужність – 700-800 Вт. Дістаємо запіканку, посипаємо сиром і знову відправляємо в піч, але вже на 5 хвилин. Після чого запіканка повністю готова, можна подавати до столу!

Картопляна запіканка