Ситну запіканку на вечерю можна приготувати навіть в мікрохвильовій печі, що суттєво зекономить ваш час. Швидке картопляне страва виходить смачним і ароматним. Не гірше, ніж в духовці!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Шинка варено-копчена – 200 гр.
- Вершки – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку в мікрохвильовці? Твердий сир натираємо стружкою на крупну тертку. Залишаємо на час в тарілці. Сир нам знадобиться в кінці.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими кільцями. Якщо цибулина занадто велика, то можна різати півкільцями.
Шматочок копченої шинки досить нарізати кубиками.
Очищаємо картоплю й нарізаємо його тонкими кружечками. Товщина скибочки повинна бути не більше трьох міліметрів.
Приготуємо заправку для запіканки. Для цього яйця змішуємо з вершками. Вершки краще брати з високою жирністю. Додаємо сіль, перець і збиваємо заправку віночком до утворення єдиної суміші.
Викладаємо інгредієнти в миску, придатну для мікрохвильової печі. Укладаємо все шарами, що чергуються: шинка, цибуля, картопля. Вливаємо яєчно-вершкову заправку, закриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч на 25 хвилин. Необхідна потужність – 700-800 Вт. Дістаємо запіканку, посипаємо сиром і знову відправляємо в піч, але вже на 5 хвилин. Після чого запіканка повністю готова, можна подавати до столу!
Картопляна запіканка