Вечеря з ситної запіканки нагодує всю сім’ю. Поєднання з картоплі, фаршу і овочів порадує домашніх, а ви не витратите багато часу на приготування їжі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з фаршем і помідорами? Очищаємо картоплю й нарізаємо кружечками середньої товщини. Їх ми обмазуємо майонезом, перемішуємо. Деко обмазуємо рослинним маслом і викладаємо туди, рівномірним шаром, картопля. За смаком солимо і перчимо.

Фарш розморожуємо заздалегідь. Воду з нього зливаємо. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями і додаємо у фарш. Перемішуємо. Викладаємо шаром на картоплю. При необхідності солимо і перчимо.

Помідор ріжемо шматочками середнього розміру і рівномірно розподіляємо по запіканці. Відправляємо її випікатися в духовку на годину при температурі 180 градусів.

Сир пропускаємо через тертку і посипаємо їм запіканку через годину випікання. Знову відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.

Дістаємо готову страву, розкладаємо по тарілках. Подавати можна з овочами. Підійдуть як свіжі, так і консервовані. Приємного апетиту!

Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці