Картопляна запіканка з фаршем, як у садку просто очманілий! Буває так, що маляті подобається якесь блюдо з дитячого саду і мама хоче порадувати його улюбленою їжею, вдома. Представляємо вашій увазі той самий рецепт. Блюдо виграє своєю м’якою консистенцією і повністю задовольняє раціону зростаючого організму. Фарш бажано використовувати курячий або яловичий. Для дитячого харчування спеції не варто використовувати, а дорослим можна подавати страву з соусами, гірчицею або хріном.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина або Яловичий фарш – 400 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати картопляну запіканку з фаршем, як у садку, очищену картоплю відваріть до готовності і злийте з каструлі воду.
Розігрійте молоко і гарячим, частинами, вливайте в картоплю.
Потовчіть його в пюре, також можна скористатися блендером, при наявності необхідної спеціальної насадки.
Додайте яйця і енергійно збийте і розмішайте, не допустивши згортання продукту в гарячій середовищі. Пюре злегка посоліть.
Шматок яловичини промийте, розріжте на кілька шматків і опустіть в киплячу воду разом з очищеними цілими 2-ма цибулинами.
Перевірити готовність м’яса, проткнувши його ножем, структура повинна бути м’якою. Дістаньте з каструлі на тарілку і дайте йому охолонути до теплої температури.
Подрібніть яловичину з допомогою м’ясорубки і обсмажте на рослинному маслі разом з обчищеними і дрібно порубаними головками цибулі.
Пропустіть трохи остигнула масу ще раз через м’ясорубку і злегка посоліть за смаком.
Форму змастіть маслом, посипте сухарями і покладіть половину пюре. За технологією, висота готового страви повинна бути не більше 4 см, тому вибирайте форму, щоб шари були тонкими.
Зверху викладіть м’ясну начинку.
Перекрийте залишилися картоплею.
Змастіть запіканку сметаною і трохи присипте сухарями, можна зробити блюдо трохи веселіше і намалювати виделкою візерунки на поверхні.
Надсилайте запіканку в духовку, прогріту до 200 градусів на 30 хвилин, поки не утвориться рум’яна кірочка. Дістаньте блюдо і дайте йому трохи охолонути. Розріжте шматочками, подавайте зі свіжими овочами, сметаною, можна посипати рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з фаршем без сиру в духовці Картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка з фаршем як в садочку в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці