Курку з картоплею по-французьки можна приготувати досить оригінальним способом. Приготуйте її у вигляді запіканки з апетитною, золотистою скоринкою з сиру.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Білий хліб – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 – 150 мл
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сир – 150 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з куркою, грибами і помідорами в духовці? Куряче філе помийте і пропустіть через м’ясорубку.

Булку розмочіть в молоці.

Відіжміть булку від молока і змішайте її з фаршем.

Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

Гриби наріжте кубиками.

На рослинному маслі обсмажте цибулю, гриби і фарш, посоліть і приправте за смаком.

Картопля очистіть від шкірки, промийте, наріжте на кубики середньої величини і зваріть в підсоленій воді. Потім додайте до вареної картоплі вершкове масло, подрібнену зелень, посоліть і перемніть в пюре.

Сир натріть на тертці.

У форму викладіть засмажку з фаршу, грибів і цибулі, потім картопляне пюре, часточки помідорів. Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах 20-30 хвилин. Коли запіканка покриється рум’яною скоринкою з розплавленого сиру, можна діставати страву з духовки і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з грибами, сиром і помідорами в духовці Картопляна запіканка з куркою в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці