Курку з картоплею по-французьки можна приготувати досить оригінальним способом. Приготуйте її у вигляді запіканки з апетитною, золотистою скоринкою з сиру.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Куряче філе – 500 гр.
- Білий хліб – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 100 – 150 мл
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сир – 150 гр.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку з куркою, грибами і помідорами в духовці? Куряче філе помийте і пропустіть через м’ясорубку.
Булку розмочіть в молоці.
Відіжміть булку від молока і змішайте її з фаршем.
Ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
Гриби наріжте кубиками.
На рослинному маслі обсмажте цибулю, гриби і фарш, посоліть і приправте за смаком.
Картопля очистіть від шкірки, промийте, наріжте на кубики середньої величини і зваріть в підсоленій воді. Потім додайте до вареної картоплі вершкове масло, подрібнену зелень, посоліть і перемніть в пюре.
Сир натріть на тертці.
У форму викладіть засмажку з фаршу, грибів і цибулі, потім картопляне пюре, часточки помідорів. Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах 20-30 хвилин. Коли запіканка покриється рум’яною скоринкою з розплавленого сиру, можна діставати страву з духовки і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Картопляна запіканка Картопляна запіканка з грибами, сиром і помідорами в духовці Картопляна запіканка з куркою в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем, сиром і майонезом в духовці