Ніжна картопляна запіканка з куркою відмінно підійде для сімейного обіду або вечері. Готується це блюдо просто і без зайвих зусиль. Ароматні нотки шафрану і суміші перців у складі, дають про себе знати теплим оранжевим кольором і тонким ароматом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 800 гр.
  • Куряче філе – 450 гр.
  • Майонез – 180 гр.
  • Сир Пармезан – 130 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Шафран – 0.5 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець білий горошок – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Вода – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування картопляної запіканки з курячим філе. Куряче філе обсушуємо паперовим рушником і відбиваємо молоточком через харчову плівку, щоб шматочки філе не розліталися в різні боки. Рекомендується використовувати для запіканки філе стегна або гомілки, але не грудки, щоб готова запіканка була більш соковитою.

Відбиті шматочки курячого філе викладаємо у змащену рослинним маслом жароміцну форму для запікання.

Зверху посипаємо курку за смаком сіллю, білим перцем, чорним перцем і шафраном.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Розподіляємо нарізану цибулю поверх курячого філе по всьому периметру.

Картопля очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його напівкружечками, завтовшки не більш п’яти міліметрів.

Щільно укладаємо картопляні скибочки в один шар поверх цибулі, намагаючись закрити повністю поверхню курячого філе з цибулею. Посипаємо картоплю сіллю за смаком і видавлюємо зверху майонез з пакетика з відрізаним куточком у вигляді сітки.

Укладаємо наступний шар картоплі і видавлюємо на нього майонез. Так необхідно укласти весь картопля, має вийти орієнтовно три-чотири шари картопляних скибочок. Не забуваємо кожен шар промащувати майонезом. Змішуємо молоко з водою і заливаємо цією сумішшю запіканку.

Густо засипаємо запіканку тертим на крупній тертці сиром.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї форму з запіканкою на годину-півтора. Критерій повної готовності – повністю м’яка картопля. Також верх повинен добре зарум’яниться. Для подачі, поділяємо запіканку прямо у формі лопаткою порційними шматками і посипаємо зеленню, за бажанням.

Приємного апетиту!

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою в духовці Картопляна запіканка з куркою і сиром в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці