Для рум’яної картопельки з грибами і куркою найкраще підійде вершковим соус. Можна об’єднати всі ці продукти в одному блюді, запіканці. Соус зробить її соковитою і ніжною.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Гриби – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Сметана – 150 мл
- Сир – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати картопляну запіканку з куркою і грибами у вершковому соусі? Куряче філе помийте, наріжте і тушкуйте до готовності на рослинній олії. Трохи посоліть і приправте за смаком.
Половину цибулини дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Потім на сковороду до цибулі додайте сметану і нарізані гриби, продовжуйте тушкувати на повільному вогні. Коли гриби дійдуть до готовності, додайте куряче м’ясо і тушкуйте ще 3-5 хвилин.
Картопля очистіть, розріжте на кілька частин і відваріть до напівготовності. Натріть картоплю на крупній тертці.
Форму для запікання застелити фольгою. Викладіть засмажку з грибів, цибулі і м’яса.
Зверху покладіть тертий картоплю і трохи посоліть його.
Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах 30-40 хвилин. Запіканка чудово поєднується з овочевим салатом.
Приємного апетиту!
Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і грибами в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці